ANNA D'ÀUSTRIA i D'ÀUSTRIA, 4ª esposa del rei Felip II  (1570-1580)

 

La quarta muller de Felip II d'Habsburg-Avís fou la seva neboda  Anna d'Àustria, filla gran de la seva germana Maria d'Habsburg-Avís, emperadriu consort del Sacre Imperi Germànic pel seu matrimoni amb el seu cosí germà carnal patern, Maximilià II d'Habsburg-Jagellon-Foix.

 Nascuda el dia 1 de novembre del 1549, a Cigales (Valladolid), en complir els vint-i-un anys es maridà amb el seu oncle patern Felip II, que havia enviduat tres vegades  i necessitava un hereu varó per succeir-lo, ja que el seu primogènit, l'infant Carles, hagut  del seu primer matrimoni amb la seva cosina germana Maria de Portugal, havía mort. I del seu tercer matrimoni amb la princesa francesa EIisabet de Valois havien nascut dues filles: Isabel Clara Eugènia i Caterina Miquela.

 

 Les noces reials tingueren lloc el 14 de novembre del 1570, a l'Alcàsser de Segòvia. La reina Anna morí als 31 anys, a Badajoz (26 d'octubre del 1480). En deu anys de matrimoni, donà al seu marit cinc fills (4 varons i 1 filla), dels quals, només en sobrevisqué un, el futur Felip III .