Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

 

 CARACTERITZACIÓ DELS PANTEONS DUCALS A LA CAPELLA DE LES RELÍQUIES

 

  

 

En aquesta prova, es van analitzar l'altre sepulcre ducal dels Cardona, adossat a la paret dreta de la capella de el Saltíssim o de Les Relíquies, i també la tomba que hi ha al terra, davant mateix del petit altar que presideix la capella.

 

De cadascuna de les possibles tombes del monument funerari, es traçà un perfil longitudinal de banda a banda B – B´ i un altri perpendicular de dalt a baix A – A´.

 

 

                     

 

la tomba 1, tant en el perfil A-A´ com en el perfil B-B´, no es va trobar cap mena d'anomalia digna de menció.  Es va poder detectar que el fris d'alabastre que fa de làpida té un gruix aproximat d'uns 0.15 m. I que darrera ve una cambra d'aire d'uns 0.50 m. de diàmetre, que fa de límit entre l'estructura de l'alabastre del monument funerari i el mur del monestir, a una profunditat entre 0.80 m. i 0.90 m.

la tomba 2 passa exactament el mateix que a la tomba 1, tot i que en aquesta tomba, encara crida més l'atenció la uniformitat de la cambra d'aire.

A la tomba 3, les capes de gruix dels elements estructurals detectatats a les tombes 1 i 2 es mantenen pràcticament iguals. Tot i així, cal destacar una anomalia detectada entre 0.80 i 0.90 m. de profunditat. Aparentment aquesta estructura es troba entre el final del forat d'aire i el mur de la paret de la capella. Aquesta anomalia es detecta tant en el perfil longitudinal com en el vertical. La anomalia en el perfil longitudinal és de caràcter linial, mentre que la del perfil vertical és de caràcter hiperbòlic. Això indica que entre el final de l'estructura d'alabastre i la paret és possible l'existència d'un objecte o cos, que té una forma allargada, paral·lela a la direcció del perfil longitudinal B – B´.

La natura d'aquesta anomaliaa és fa difícil de determinat, perquè l'anomalia es detecta, tot just, a mitja alçaria del monument. En cas de ser algun tipus de taüt o caixa, aquesta podria estar col·locada damunt una mena d'estrada o, fins i tot, que estigui ficada dins algun tipus de cavitat del mateix mur que fa de paret de la capella.  

Tampoc es descarta la possibilitat de què aquesta anomalia hagi estat provocada per algun tipus d'element estructural del mateix sepulcre d'alabastre.

 

      

     

A la làpida de la tomba, ubicada al terra, davant mateix de l'altar de la capella de el Santíssim o de les Relíquieses van  detectar els escaires de la fossa i dins, a una profunditat aproximada d'uns 0.65 m., es va poder determinar una altra d'anomalia que indica la posición d'un possible taüt o caixa.